Inklingo links

Directe links

naar de belangrijkste informatie over Inklingo

BELANGRIJKE MEDEDELING DECEMBER 2014

Vanaf 1 januari 2015 is het voor Linda Franz illegaal om betaalde downloads te verkopen aan personen binnen de EU! Als ze dit toch doet, heeft dit zware consequenties, als gevolg van de nieuwe Europese BTW wet.

Voor Linda is het onmogelijk om te zien vanuit welk land iemand een download collectie koopt. Zij verzoekt iedereen dus zelf hier rekening mee te houden en binnen de wet te blijven.

Gratis downloads bestellen is geen probleem. Een betaalde download kopen vanuit een niet-EU-land blijft ook gewoon toegestaan (vakantietip! :-)) Voor 1 januari 2015 aangeschafte downloads kun je ook gewoon blijven gebruiken. Verder biedt Linda de mogelijkheid om fysieke goederen aan te schaffen en daarbij een ‘gratis’ download te krijgen (Custom kits). Meer informatie vind je op het blog van Linda Franz, hier.

Je vindt een schat aan informatie op www.inklingo.com, de site van Linda Franz, en op haar blog ‘All about Inklingo’. Hieronder vind je directe links naar de belangrijkste onderwerpen op haar site.

Nederlandstalige info

 • Quick start Inclusief het Nederlandse hoofdstuk ‘Printen met Inklingo’, gratis te downloaden als pdf! Printen met Inklingo is het eerste hoofdstuk uit het Inklingo Handbook, en is opgenomen in elke Inklingo collectie. Omdat dit zulke waardevolle informatie is voor beginnende Inklingoïsten, is het vertaald in het Nederlands en gratis beschikbaar voor iedereen.
 • Download instructies

Alleen in het Engels

 • Inklingo’s Smart Shopper’s Idea Book. Een overzicht met o.a. alle collecties tot op heden (het boek wordt steeds bijgewerkt). Je kunt het boek gratis downloaden en printen, maar Linda raadt aan het alleen op te slaan en te bekijken, omdat het vrijwel maandelijks verandert en bijgewerkt wordt. 
 • Gratis patchwork collectie Vernieuwd en uitgebreid 10-10-2010. Met de gratis collectie kun je (o.a.) een LeMoyne star (8-puntige ster) van 4,5 inch maken. Deze gratis collectie is bedoeld om te testen of Inklingo je bevalt. Het is een complete, volwaardige Inklingo collectie met een winkelwaarde van ca. 20 dollar. De patroondelen zijn vrij klein, zodat je genoeg hebt aan een restje stof. Er zijn veel andere Inklingo collecties met grotere patroondelen (maar ook met veel kleinere!).
 • Gratis appliqué collectie (Circle of Hearts). Download gelijk ook de gratis instructie voor het printen van appliqué op stof.
 • Video’s Diverse video’s waarop je duidelijk kunt zien hoe eenvoudig Inklingo werkt (de video’s vind je op de onderste helft van de pagina).
 • Index of shapes Overzicht van alle beschikbare Inklingo patroondelen (er komen ca. maandelijkse nieuwe bij!).
 • Gratis / aanbiedingen Overzicht van alle gratis downloads (inclusief de gratis collectie, patronen en boeken in .pdf vorm) en collecties die in de aanbieding zijn (meestal de nieuwste collecties, tegen een speciale introductieprijs).
 • Ontwerpboeken (Design Books). De nieuwste zijn zonder meer gratis voor een beperkte tijd! Alle Design Books zijn gratis als je binnen 60 dagen na aankoop een bijpassende collectie patroondelen koopt. Als je niet kunt kiezen welke collectie je wilt kopen, is de pagina met alle Design Books een goed startpunt om eens rond te neuzen.
 • Inlogpagina Als je eenmaal dingen hebt gedownload (bijvoorbeeld de gratis collectie) blijven deze altijd beschikbaar om opnieuw te downloaden! Handig als je computer stukgaat of je je bestand kwijt bent. Je moet je voorstellen dat Linda voor jou op haar website een kluisje aanmaakt met daarin alles wat je ooit bij haar hebt besteld, als reserve. Dit kluisje is natuurlijk alleen voor jou toegankelijk. Daarom moet je, ook voor gratis downloads, een e-mailadres en wachtwoord opgeven. Met deze gegevens kun jij dan je kluisje altijd weer openen, en zien wat je besteld hebt, en het opnieuw downloaden. Als er een update komt van een collectie die je hebt besteld, komt die automatisch in je kluisje. Via de inlogpagina kom je in je kluisje terecht.
 • Projecthulpje Een handig notitieformulier voor het berekenen van de benodigde hoeveelheid stof en de te printen pagina’s per project. Er is een pdf met een ingevuld voorbeeld, en er is een pdf met een leeg formulier (cheat sheet).
 • Uitleg naaien driehoeken Stap-voor-stap uitleg met foto’s over het supersnel en makkelijk naaien van driehoeken met Inklingo. Klik op de pagina die opent op de Pdf, en bekijk het document meteen of sla het eerst op op je computer.
 • Uitleg ronde naden Stap-voor-stap uitleg met foto’s over de voordelen van Inklingo bij het machinaal naaien van patronen met ronde vormen. Klik op de pagina die opent op de pdf, en bekijk het document meteen of sla het eerst op op je computer.
 • Uitleg naaien appliqué Stap-voor-stap uitleg met foto’s van Linda’s favoriete appliqué techniek (backbasting) met Inklingo.
 • Uitleg printen appliqué Gratis download met uitleg over het printen op stof voor appliqué.

Direct naar specifieke collecties:

Update februari 2013 De meest recente collectie die Linda heeft uitgebracht is:

New York Wheel 6 inch

De patroondelen in deze collectie kun je heel mooi combineren met die uit de New York Beauty collecties, voor eindeloos veel variaties! Je krijgt het Sunflower Design Book er gratis bij.

 Hunter’s Star in drie maten: 

6 inch [ca. 15,2 cm.]9 inch [x. 22,9 cm.] en 12 inch [ca. 30,5 cm.], plus een gratis Design Book met, zoals gebruikelijk, heel veel patroonvariaties, naai-instructies en tips.

Downloads voor 60 graden hexagons/zeshoeken in vier maten:

 • met zijden van 0,375 inch [iets minder dan 1 cm.] (nieuwe maat)
 • met zijden van 0,75 inch [iets minder dan 2 cm.] (ook beschikbaar op cd#3 met boek)
 • met zijden van 1,5 inch [3,8 cm.], (ook beschikbaar op cd#3 met boek)
 • met zijden van 2,25 inch [5,7 cm.]. (nieuwe maat).

Deze collecties hebben allemaal ook patroondelen voor halve, 1/3  en kwart zeshoeken, en je krijgt het Hexagon Quilt Design Book (download) er gratis bij.

Spool Blocks, of Japanese X Blocks 7,5 inch

Rose Star (Kites of Vlieger vorm) in 12 inch en 18 inch. Deze combineren goed met respectievelijk de 2 inch Hexagon en de 3 inch Hexagon.

 Leaf Sashing in drie maten: 3.18 inch (voor gebruik met de gratis collectie met vierkantjes, driehoeken en ruiten), 4.5 inch en 6 inch. Je kunt de blaadjes/sashings naaien en appliqueren.

 New York Beauty 03, 6 inch. Deze NYB collectie bevat bonus-patroondelen die je ook met de patroondelen in NYB 1 en 2 kunt combineren, voor weer andere blokvariaties. Je krijgt het Inklingo Sunflower Design Book gratis bij aankoop van een van de NYB collecties.

 New York Beauty 02, 6 inch. Een kwart blok is 6 inch, je kunt met vier blokken ook mooie 12 inch blokken met hele cirkels maken. Je krijgt het Inklingo Sunflower Design Book er gratis bij.

 60 graden driehoeken met zijden van 2 en 4 inch. Goed te combineren met de 2 inch zeshoeken en de 2 inch ruiten.
 New York Beauty 01, 6 inch. Een kwart blok is 6 inch, je kunt met vier blokken ook mooie 12 inch blokken met hele cirkels maken. Je krijgt het Inklingo Sunflower Design Book er gratis bij.

 Drunkard’s Trail collecties in schattige 2 inch blokken, 3 inch, 4 inch en 6 inch. Het Drunkard’s Path Design Book met 125 quilts past ook bij deze collecties, en krijg je er dus gratis bij.

Rose Dream in 4.5 inch, 6 inch en 9 inch.

Squares 00B, Vierkanten in 12 maten, speciaal om te combineren met de driehoeken van HST ooB, tot ‘square in a square’ blokken.

On Point Setting Triangles in 4,5 inch en in 6 inch, met bonus appliqué designs. Met deze driehoeken kun je alle 4,5 en 6 inch blokken op de punt in een quilt verwerken, zonder lastig meet- en rekenwerk voor de driehoeken aan de randen.

 Drunkard’s Path, collecties in zes maten en een gratis Design Book met 125 quilts!

Joseph’s Coat. Voor 12 inch blokken (elke part is 6 inch [15,24 cm] lang).

De 0,75 inch [1,9 cm.] Log Cabin collectie (tussen de al bestaande twee Log Cabin collecties in, nl. de 1 inch [2,54 cm] Log Cabin collectie, en de 0,5 inch [1,27 cm.] Log Cabin collectie.

 De 6 inch [15,24 cm.] Yin en Yang collectie. Voor zo’n blok heb je dus echt Inklingo nodig, anders krijg je hem nooit netjes en plat!

Nieuw April 2011

 De appliqué-sectie is uitgebreid met grotere cirkels, naast de al bestaande  Circles.
.

 En de leukste, speciaal voor het naaien met/door kinderen, de 9 inch School House block! Dit is een vierkant blok van 22,86 cm.

Nieuw: maart 2011: Drie nieuwe Inklingo-titels voor het (voorheen) ingewikkelde patroon Sun Flower (zonnebloem):

 Een (tijdelijk!) gratis Design Book, en collecties patroondelen in twee maten, voor een 6 inch en 12 inch blok. Deze twee maten kun je onderling combineren voor een dubbele Sun Flower zoals op het plaatje.


Inklingo Shape collection #3 Boek en CD,  géén download. Diverse maten zeshoeken en bijpassende vormen.

Alle onderstaande collecties zijn na betaling direct te downloaden en klaar voor gebruik. Ook de boeken met patronen en suggesties zijn te downloaden, als .pdf bestand.

Alle hexagon / zeshoeken collecties, inclusief Lucy Boston’s Patchwork of the Crosses (POTC), en het Inklingo Handboek.

Nieuw 26 februari 2011: Linda heeft in een maand tijd 3 nieuwe downloadcollecties met ronde naden uitgebracht! De collecties zijn:

Rainbow Flower,

en Pie & Tarts.

6 inch (ca. 15 cm.) LeMoyne star collectie

Storm at Sea collecties in diverse maten + boek met ontwerpen + lnklingo Handboek

Clamshell collecties in diverse maten. Bekijk vooral de versie met sashings!
Een oud maar vergeten patroon, door Linda Franz ‘Clamshell Pickle’ genoemd. Prachtig, veelzijdig en verkrijgbaar in drie verschillende maten, 6 inch, 9 inch en 11 inch.

Apple core 2.0 inch (ca. 5 cm.), Ook leuk voor een rand om een andere quilt.

Overige collecties met ronde naden, zoals Double Wedding Ring, Pickle Dish, Orange Peel, Dresden Plates, Winding Ways etc.

Inklingo Appliqué collecties, waarvan eentje gratis om te testen.

Inklingo Feathered Star collecties (15 inch, 20 inch en 30 inch), inclusief (gratis bij aankoop van een van de collecties) Design Book met een overzicht van alle patroondelen en instructies en tips voor het naaien van de Feathered Star blokken.

ER KOMT NOG MEER! ;-)

2 comments on “Inklingo links

 1. Hello Linda,
  I come from the Netherlands and i have a question for you,i can’t find the printable templates (free ones) on your site, there is so much information that i just doesn’t see where to find them, help??????Were i klick there are of small ones but never the page to print on the fabric,am i stupid or what,hihi?
  Greetings from Anita.
  vindutchgirl

  • Hoi Anita,
   Je hebt ze toch al bijna gevonden hoor, dus tot nu toe gaat het goed. Maar je kunt patroondelen niet rechtstreeks vanaf de webpagina printen. Je moet elke collectie patroondelen, betaald en gratis, eerst downloaden en opslaan op je computer.

   Dat kun je doen via de links hierboven op de Inklingo Links pagina.
   Ik raad je aan bovenaan te beginnen, met de Quick Start (Snelle Start) in het Nederlands. Daarin staat precies wat je moet doen.
   Ga dan, onder het kopje ‘Alleen in het Engels’ naar de tweede link, met de Gratis Patchwork Collectie.
   Als je de link volgt kom je direct op de goede pagina van http://www.inklingo.com (daar wonen Linda & Monkey).
   Klik op de rode tekst links ‘Add to cart’, en volg verder de stappen uit de Snelle Start.

   Het is echt heel makkelijk, je moet alleen even die drempel over om even uit te zoeken hoe het moet.
   Succes ermee!
   groetjes, Anneke

I love to hear what you think! Leave a response - Laat wat van je horen!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s