Inklingo voor beginners – Dutch only

Wat is Inklingo?

 

Inklingo is een makkelijke, snelle en accurate manier om je patchwork of quilttop voor te bereiden. In plaats van het uitmeten en stuk voor stuk op maat snijden van patroondelen of het tekenen rondom malletjes, print je de gewenste patroondelen rechtstreeks op je eigen, gewone quiltstof.

Dit bespaart veel tijd en is altijd accuraat, en het naait veel makkelijker, omdat je altijd precieze lijnen hebt om te volgen. Zonder dat je iets hoeft uit te meten passen alle delen perfect aan elkaar. Ook patronen met ronde lijnen (bijvoorbeeld de dubbele wedding ring) zijn nu heel goed met je naaimachine te maken.

Het patroon van je keuze komt op de achterkant van je stof, inclusief een perfecte naadtoeslag en markeringen voor aansluitende punten, met een heel dun uitwasbaar inktlijntje. En dit doe je gewoon thuis, met je eigen huis-tuin-en-keuken (inkjet) printer!

Je hebt er vrijwel niets bijzonders voor nodig, alleen freezer paper*.  En veel quilters hebben dat toch al in huis.

Inklingo is perfect voor beginners en kinderen, en geschikt voor naaien met de hand en met de machine, voor patchwork en voor alle appliqué technieken.

Je kunt de lapjes knippen met de schaar of snijden met een rolmes. Als je dat laatste doet, kun je honderden lapjes klaarmaken in een paar uur dankzij de speciale snelle snijmethodes die beschreven zijn door de bedenkster, Linda Franz.

Voor meer informatie over Inklingo, zie mijn afzonderlijke pagina met directe links naar www.inklingo.com.

*Voor meer informatie over freezer paper, klik: Freezer paper uitleg

2 comments on “Inklingo voor beginners – Dutch only

 1. Ha Anneke, ik ben begonnen met printen. Gaat prima, maar op een aantal lapjes met en zonder donkere kleuren krijg ik het niet goed. De test gedaan en alleen op zeer lichte stof zie ik lijntjes. z
  Zelfs 50 is niet goed te zien. Ligt dit dan aan de printer?

  • Hoi Gina,
   Even een check vooraf: Print je de lijntjes wel op de *achterkant* van de stof?

   Als je stoffen uitkiest om op te printen, moet je altijd even controleren of de achterkant wel licht genoeg is voor de dunne Inklingo lijntjes. Want sommige stoffen zijn gewoon te donker. Soms kun je op stoffen met een donkere achterkant met de rode of gele Inklingo kleuren trouwens nog wel een eind komen.

   Ik print zelf voor goede zichtbaarheid altijd op de ‘beste’ kwaliteit die mijn printerinstellingen heeft. Mijn printer heeft drie printkwaliteiten, en de beste gebruikt het meeste inkt, en dan worden de lijntjes wat dieper van kleur.
   Als je printer standaard staat ingesteld op ‘draft’ of ‘snel printen’ of iets dergelijks, worden de lijntjes heel vaag.

   Als de lijntjes slecht zichtbaar zijn, kan het ook zijn dat je cartridges een beetje uitgedroogd zijn of de printkoppen een beetje verstopt zitten met opgedroogde inkt. Dan kun je soms een ‘cleaning page’ afdrukken.

   En wat ik soms moet doen, is met een wattenstaafje met wat alcohol of water (afhankelijk van de basis van je printerinkt) de printkoppen even schoonvegen. Maar dat komt alleen voor als je je printer niet regelmatig gebruikt.

   En tenslotte kan het natuurlijk ook zijn dat je cartridge bijna leeg is. Misschien had je dit allemaal al gecheckt, maar dan heeft iemand anders er misschien iets aan :-)

   groetjes, Anneke

I love to hear what you think! Leave a response - Laat wat van je horen!

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s